Australian open 2020: nog 20 dagen

Nog even geduld, 20 dagen om precies te zijn maar het eerste grand slam van 2020 komt er toch echt weer aan. Ook vandaag blikken we weer even terug op een prachtige Australian open finale uit het verleden. De finale van 2009 tussen de toenmalige nummer 1 Roger Federer tegen Rafael Nadal, destijds nummer 2 op de ATP ranglijst. Na 5 sets vol geweldig tennis en wisselende kansen was het uiteindelijk Nadal die zijn eerste -en tot nu toe enige- Australian open titel behaalde.

Niet alleen de wedstrijd sprak tot de verbeelding ook de tranen na afloop van Roger Federer en de vriendelijke omhelzing van Nadal blijven in het geheugen van tennisliefhebbers wereldwijd gegrift. Na deze wedstrijd troffen Federer en Nadal elkaar nog drie maal op de Australian open, twee maal was de Spanjaard in de halve finale overduidelijk te sterk voor Federer, die echter zijn revanche kreeg in 2017 door de Australian open finale in 5 sets van Nadal te winnen.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Federer, Djokovic, Nadal, Wawrinka en Murray maar ook de aanstormende talenten zoals Tsitsipas, Zverev, Sinner, Thiem, Shapovalov, Medvedev en De Minaur. Aangevuld natuurlijk met de tennis helden uit een “grijs verleden” zoals Nastase, Borg, McEnroe, Connors, Edberg, Becker, Lendl, Wilander, Courier, Safin, Hewitt, Noah, Muster, Sampras, Agassi, Kuerten, Rafter, Kafelnikov en Ferrero.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Rafael Nadal vs Roger Federer – 2009 finale | AO Classics)

Auteur: Vincent Bons // Fotografie: Video screen grab // Australian open official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de historie van het tennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Australian open finale 2009

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Australian open finale 2009 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Australian open finale 2009… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten