Australian open 2020: nog 10 dagen

Nog even geduld, 10 dagen om precies te zijn maar het eerste grand slam van 2020 komt er toch echt weer aan. Ook vandaag blikken we weer even terug op een prachtige Australian open halve finale uit het verleden. De halve finale tussen Angelique Kerber -de kampioen van 2016- en de nummer één geplaatste Simona Halep. Een wedstrijd die in eerste instantie op een drama leek uit te lopen voor Kerber. De Roemeense was veruit de sterkste aan het begin van de wedstrijd en stond binnen no-time met 5-0 voor. Uiteindelijk kwam Kerber sterk terug en ontwikkelde deze halve finale zich tot een absolute klassieker in de historie van het Australian open.

Halep schoot uit de startblokken en stond in de eerste set met goed en verdedigend tennis al snel op een 5-0 voorsprong. Kerber spartelde nog wel tegen maar uiteindelijk was de Roemeense nummer één van de wereld te sterk met 6-3. In de tweede set nam Halep een break voorsprong maar kon deze voorsprong niet behouden, Kerber kwam sterk terug om een beslissende set af te dwingen. Op 5-4 had Halep haar eerste twee matchpoints die zij niet wist te benutten om Kerber vervolgens twee games later ook op matchpoints te zien komen. Nu was Halep echter in staat deze beide matchpoints te overleven, op 8-7 lukte het haar uiteindelijk haar 4e matchpoint wel te benutten en zo de finale te halen.

Op deze pagina’s vindt u verwijzingen naar Youtube clips van de mooiste en belangrijkste wedstrijden in het tennis, van de huidige toppers zoals Williams, Kerber, Bertens, Barty, Pliskova, Halep, Sharapova en Osaka maar ook de aanstormende talenten zoals Andreescu, Vondrousova, Kenin, Anisimova en Gauff. Aangevuld natuurlijk met de tennis heldinnen uit een “grijs verleden” zoals Navratilova, Evert, Sukova, Graf, Henin, Seles, Capriati, Clijsters, Hingis, Azarenka, Mauresmo, Sánchez-Vicario, Venus Williams, Safina en Davenport.

(bekijk meer op de website van de Australian open: Angelique Kerber vs Simona Halep Australian open 2018 halve finale | AO Classics)

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Video screen grab // WTA official website

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op damestennis, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Halep Australian open 2018

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Halep Australian open 2018 + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Halep Australian open 2018… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten