Ashleigh Barty haalt halve finale Australian open

De Australische hoop Ashleigh Barty heeft in Melbourne de halve finales van de Australian open gehaald. De nummer één van de wereld en plaatsingslijst was te sterk voor de finaliste van vorig jaar Petra Kvitova. Barty won in de Rod Laver arena met 7-6 en 6-2 en is de eerste Australische speelster sinds 1984 die de laatste vier op het grandslamtoernooi in Australië haalt.

Veel favorieten bij de dames al uitgeschakeld

Vele speelsters zijn de afgelopen dagen al uit het toernooi in Australië gevlogen maar Ashleigh Barty niet. Onder andere Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka, Serena Williams, Elina Svitolina en Kiki Bertens… ze zijn allemaal al naar huis. De regerend kampioene van de Franse open wordt in de halve finale nu geconfronteerd met het Amerikaanse wonderkind Sofia Kenin. 

De 21-jarige Kenin die vorig jaar al de nodige indruk maakte op de grandslams door in de derde ronde van Roland Garros Serena Williams te verslaan, versloeg Ons Jabeur uit Tunesië met 6-4 / 6-4. In de vierde ronde was Barty vorig jaar echter te sterk voor Kenin.

Coach van het jaar

Barty was na afloop zeer tevreden met haar spel. “Petra was zeer scherp aan het begin en de eerste set had alle kanten op kunnen gaan. Het was echt belangrijk om te proberen een voorsprong te blijven houden. En het was fijn om het setpoint te reden.” vertelde Barty voordat ze haar coach Craig Tyzzer prees.

“Hij is niet voor niets coach van het jaar geworden. Hij doet alles zeer bewust en is extreem gedisciplineerd en kijkt daarnaast voor mij naar de andere spelers. Hij is ongelooflijk ijverig in wat hij doet en daarom is hij de beste coach voor mij op dit moment.”

Al meer dan 40 jaar wachten

Mocht Ashleigh Barty er in slagen de Australian open te winnen dan is zij de eerste Australische sinds Chris O’Neill in 1978 het toernooi won.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: AO Twitter account // profiel Ashleigh Barty AO2020

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de Melbourne #AO2020, kijk dan eens op grandslamtennis.eu

Grandslamtennisblog.com – Barty tegen Kvitova

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Barty tegen Kvitova + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Barty tegen Kvitova… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten