Sinner de onverschrokken ATP aanvoerder van dit jaar

Vanaf het moment dat hij op de Australian open in januari zijn eerste grand slam in de wacht sleepte, kon niemand zich uit de ijzeren greep van Jannik Sinner op de eerste plaats in de “ATP live race to Turin” losmaken.

Zevende titel voor Sinner

Met zijn zevende titel van het jaar afgelopen zondag tijdens de Rolex Shanghai masters, breidde de Italiaan zijn voorsprong op de als tweede geplaatste Carlos Alcaraz uit naar een onaantastbare 3.620 punten. Het totaal van 10.330 punten van de 23-jarige Sinner zorgt ervoor dat hij zijn rivalen tot het einde van het jaar voor kan blijven en daarmee de ATP year end no.1 voor het eerst aan zijn prijzenkast kan toevoegen.

Alcaraz (6.710 punten) en de als derde plaats geplaatste Alexander Zverev (6.215 punten), die net als Sinner hun plek bij tijdens de Nitto ATP finals al hebben verdiend, zijn de enige spelers die minder dan 5000 punten achterstand hebben. Daniil Medvedev staat vierde met 4.820 punten maar er is slechts een verschil van 1.455 punten tussen U.S. open-finalist Taylor Fritz op de vijfde plaats en de nummer twaalf Stefanos Tsitsipas.


“Hij heeft de mindset van een kampioen.”

Darren Cahill


Medvedev en Fritz bijna geplaatst

Medvedev en Fritz plus de rest van de achtervolgers -waartoe ook zevenvoudig Nitto ATP Finals-kampioen Novak Djokovic behoort- hopen allemaal hun kwalificatiekansen voor Turijn te vergroten tijdens de indoor hardcourt-swing die zich uitstrekt van oktober tot november. Djokovic zal zich vooral focussen op de 1.000 punten die beschikbaar zijn voor de winnaar van de Rolex ATP-1000 masters in Parijs.

Hoe is Sinner aan deze voorsprong gekomen…

Sinner begon uiterst sterk op de Australian open waar hij zijn eerste grandslam titel veroverde. De Italiaan behield dat momentum en won zijn eerste zestien wedstrijden op tourniveau dit jaar. 

Power in numbers

Volgens tennis data innovations staat de Italiaan momenteel bovenaan de lijst in vier van de zeven INSIGHTS-categorieën. Het is dus niet zo moeilijk te begrijpen dat de Italiaan een uitstekend seizoen draait.

Sinner speelt agressief en probeert de rally’s te dicteren, waardoor zijn conversiescore als leider op de ATP-tour met 73,8% een sleutelfactor is voor zijn geweldige jaar. De conversiescore berekent het percentage gewonnen punten wanneer een speler in een aanvallende positie heeft gestaan tijdens de rally.

Consistentie Sinner ongeëvenaard

Tegelijkertijd is de consistentie van Sinner in termen van kracht en kwaliteit vanuit het achterveld ook ongeëvenaard. Coaches en tegenstanders plus het publiek hebben de unieke “pop” opgemerkt die de bal maakt met het racket van Sinner. 

De Italiaan leidt de ATP-tour als het gaat om “return quality”, “forehand quality” en “backhand quality”. De kwaliteit van de slagen wordt berekend door snelheid, spin, diepte, breedte en impact op de tegenstander te analyseren. Sinner is dus terecht en momenteel met afstand de beste en meest constante speler op de ATP-tour.

Auteur: Redactie GSTB

advertentie tennis point

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Sinner de onverschrokken ATP aanvoerder van dit jaar

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner de onverschrokken ATP aanvoerder van dit jaar + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner de onverschrokken ATP aanvoerder van dit jaar… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten