Sinner te sterk voor Djokovic in Shanghai

Het is Novak Djokovic niet gelukt om zijn 100e ATP-titel in zijn glansrijke tennisloopbaan te pakken. In de finale van Shanghai was lijstaanvoerder Jannik Sinner in twee sets te sterk. Sinner pakte zijn zevende titel van het seizoen met een 7-6 en 6-3 overwinning.

Djokovic aast op honderdste titel

De Serviër die inmiddels 24 grandslams heeft gewonnen wil de derde tennisser worden -na Jimmy Connors en Roger Federer- die honderd of meer toernooizeges op zijn naam heeft staan. Dat moet dus nog even worden uitgesteld.

Hoewel Sinner in twee sets won deden beide mannen weinig voor elkaar onder in de eindstrijd. De finale die werd bekeken door onder meer Carlos Alcaraz en Roger Federer duurde iets meer dan 1,5 uur.

Djokovic begon met serveren maar slaagde er net als Sinner niet in zijn tegenstander te breken. In de tie-break was de Italiaan vervolgens met 7-4 de sterkste. Die achterstand kon de Serviër vervolgens niet meer ongedaan maken. Een break halverwege de tweede set gaf de doorslag waarna Sinner eenvoudig de wedstrijd uitserveerde.


“Ik speelde tegen een legend en ik zie nog meer legendes.”

Jannik Sinner


Djokovic slaagt er niet in breakpoints te forceren

Het is Djokovic tijdens de zes sets die hij in 2024 speelde tegen Sinner niet gelukt om ook maar één breakpoint te forceren. Door de recente overwinningen van Sinner is de head tot head weer in balans. Vier keer won Djokovic en vier keer won de jonge Italiaan.

Het was voor de nummer één van de wereld alweer de 17e titel in zijn nog jonge loopbaan en zijn 7e van het huidige seizoen. Die zeven toernooizeges spreken natuurlijk zeer tot de verbeelding. Twee grand slams met de Australian open en de U.S. open + drie ATP masters 1000-toernooien en twee ATP 500-toernooien.

Met zijn overwinning is Sinner verzekerd van het afsluiten van het jaar als de nummer 1 van de wereld. Voor Djokovic op zijn beurt blijft het succes van 2024 slechts beperkt tot het olympisch tennisgoud. Desondanks is het bijzonder dat Djokovic nog geen enkele ATP-toernooizege boekte in 2024.

Auteur: Redactie GSTB // Fotografie: Getty Images Sport

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Sinner te sterk voor Djokovic in Shanghai

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner te sterk voor Djokovic in Shanghai + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner te sterk voor Djokovic in Shanghai… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten