Nadal kondigt einde loopbaan aan

Rafael Nadal heeft heeft het einde van zijn loopbaan aangekondigd. Dat meldt de Spanjaard op X. Nadal won in zijn carrière meer dan 20 grandslamtitels en behoort tot de beste mannelijke tennissers aller tijden. Nadal komt eind dit jaar nog in actie tegen Nederland tijdens de Davis cup finals in november in Málaga.

Nadal stop aan het einde van seizoen 2024

Nadal kondigde vorig jaar al aan dat hij van plan was om dit jaar te stoppen, maar de Spanjaard maakte nooit exact bekend wanneer hij wilde stoppen. Via social media laat hij nu weten dat hij na dit seizoen dan toch stopt met tennis.

Nadal oppermachtig in Parijs

De nummer 2 op de all-time ranglijst qua gewonnen grandslams was vooral oppermachtig op het gravel in Parijs. Op het Franse gravel won hij liefst veertien keer de titel. Zijn laatste titel won hij in 2022 tegen Casper Ruud. Nadal won ook twee keer de Australian open, tweemaal Wimbledon en vier keer de US Open. De gravelkoning moet alleen Novak Djokovic voor zich dulden. Nadal’s rivaal Roger Federer -die in 2022 stopte- won 20 grandslams. Voor het tijdperk van “the big three” was Pete Sampras met veertien grandslams de recordhouder.

In 2008 won hij goud op de Olympische spelen in Beijing. In 2016 deed hij hetzelfde in het dubbelspel in Rio de Janeiro. Nadal won ook nog meer dan 90 ATP-titels. Bovendien was hij vijfmaal succesvol in de Davis cup met Spanje. Nadal was vanaf augustus 2008 in totaal 209 weken lang de ATP nummer één van de wereld en won hij meer dan 120 miljoen aan prijzengeld.


“Hij heeft alles gegeven en heeft daarom nog beter gepresteerd. Dat maakt hem voor mij buitencategorie.”

Mats Wilander


Veel blessureleed voor Nadal laatste jaren

Nadal kampt de laatste jaren zeer geregeld met blessures. Zo had de Spanjaard o.a. een spierscheuring in zijn buik en een heupkwetsuur. ”Het zijn echt zware sportjaren geweest”, zegt hij op X. “Vooral de laatste twee seizoenen waren pittig.” Mede daardoor kwam hij sinds de Olympische spelen van Parijs niet meer in actie. Op de wereldranglijst is Nadal inmiddels afgezakt naar een plek buiten de top-150.

Passie voor de sport

“Roger Federer heeft de sport flair gegeven, Novak Djokovic heeft de meeste slams gewonnen, maar niemand heeft de sport zoveel passie gebracht als Rafael Nadal” aldus Wilander.

“Federer had meer talent en had het daarom beter moeten dan qua resultaten. Maar Rafa is enorm competetief. Hij heeft alles gegeven en heeft daarom nog beter gepresteerd. Dat maakt hem voor mij buitencategorie.”

Ook Krajicek prijst Nadal

Ook Richard Krajicek is vol bewondering. “Nadal heeft met beperktere middelen toch meer gewonnen dan Roger Federer en heeft laten zien dat karakter het uiteindelijk wint van talent want Federer is op zich de veel betere en mooiere speler.”

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Nadal kondigt einde loopbaan aan

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Nadal kondigt einde loopbaan aan + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Nadal kondigt einde loopbaan aan… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten