Sinner laat Fritz kansloos in finale US open

Jannik Sinner heeft zondagavond in New York overtuigend de US open gewonnen. De ATP lijstaanvoerder versloeg publiekslieveling Taylor Fritz in de finale overtuigend in drie sets met 6-3 / 6-4 en 7-5. Voor de 23-jarige Italiaan is het -na de Australian open eerder dit jaar- de tweede grandslamtitel uit zijn carrière.

Debutanten in finale US open

Met Sinner en Fritz stonden er zondag twee debutanten in de finale van de US open. De Italiaan bereikte de eindstrijd door bij de laatste vier simpel af te rekenen met de verrassing Jack Draper. Tot aan de finale had Sinner slechts twee sets verloren tegen Mackenzie McDonald en één tegen Daniil Medvedev in de kwartfinale.


“Ik ben altijd in mijn onschuld blijven geloven.”

Jannik Sinner


Zware halve finale voor Fritz

Voor de Amerikaan Fritz was de halve finale een zware beproeving geweest. Zijn partij tegen landgenoot Frances Tiafoe nam bijna 3,5 uur in beslag. In een vijfsetter trok de 26-jarige Amerikaan aan het langste eind.

Fritz -die voor het eerst een finale speelde op een grand slam- werd in de openingsset drie keer gebroken. Met een eerste service percentage van bijna 40% kwam de Amerikaan -ondanks één re-break- duidelijk te kort. In de tweede set serveerde Fritz duidelijk beter maar een matige game op 4-5 bleek voldoende voor Sinner voor de winst van de tweede set.

Kansen voor Fritz in derde set

In de derde set ging Fritz met meer risico spelen en dat betaalde zich aanvankelijk uit. Hij kwam op een 3-5 voorsprong, maar liet het na om de set uit te serveren. De derde en laatste set eindigde uiteindelijk overtuigend in 7-5 voor Sinner. Met zijn zege is de Italiaan de opvolger van Novak Djokovic die eerder in het toernooi verrassend onderuit ging tegen Alexei Popyrin uit Australië.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Sinner laat Fritz kansloos in finale US open

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner laat Fritz kansloos in finale US open + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner laat Fritz kansloos in finale US open… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten