Sinner bereikt halve finale in New York

Jannik Sinner heeft als laatste speler de laatste vier bereikt op de US open. De Italiaanse nummer één van de wereld was in vier sets te sterk voor Daniil Medvedev. In de halve finale treft de topfavoriet nu de Brits Jack Draper.

Sinner licht favoriet

Met Jannik Sinner en Daniil Medvedev stonden de enige twee grandslamwinnaars op de US open bij de mannen tegenover elkaar in de kwartfinale. Sinner -als eerste geplaatst- en dit jaar al winnaar op de Australian open was de lichte favoriet.

Sinner start agressief

Sinner begon agressief en met dominant tennis zette hij Medvedev onder druk om de set met twee breaks met 6-2 te winnen. De Rus knokte zich echter in zijn typisch onorthodoxe stijl terug. In set twee overleefde hij in vrijwel iedere game breakpoints om zijn kansen nu wel te pakken en de set met 6-1 te winnen.


“We hebben onlangs nog samen gedubbeld en hebben ook buiten de baan contact.”

Jannik Sinner


Aanvallend spel Sinner beloond

In set drie krikte Sinner zijn niveau op en pakte meerdere break kansen nu wel. Met enkele heerlijke punten won hij de set met 6-1. In set vier drukte de Italiaan door, Medvedev overleefde een matchpoint op 3-5 maar moest uiteindelijk het hoofd buigen met 4-6.

Sinner nu tegen Draper

Sinner staat voor het eerst in zijn carrière in de halve finale van de US open. Daarin treft hij de 22-jarige Brit Jack Draper, die in de kwartfinale afrekende met een licht geblesseerde Alex De Minaur. De andere halve finale is een Amerikaans onderonsje tussen Taylor Fritz -de nummer 12 van de plaatsingslijst- en Frances Tiafoe, die in 2022 ook de laatste 4 in New York bereikte.

Auteur: Redactie GSTB

?c=35500&m=2029617&a=435487&r=&t=html

Op zoek naar een leuke tennis sweater die geïnspireerd is op de leukste tennis teamkleding, kijk dan eens op https://grandslam-tennis.nl

Grandslamtennisblog.com – Sinner bereikt halve finale in New York

Grandslamtennisblog.com is een Nederlands tennis blog. Op dit blog vindt je het laatste nieuws over Sinner bereikt halve finale in New York + verhalen, video- en fashion blogs over de mooiste sport die er is: tennis. Als je tips, suggesties of vragen hebt over Sinner bereikt halve finale in New York… stuur een mailtje naar info(at)grandslamtennisblog.com.

VOLG GRANDSLAM TENNISBLOG OP INSTAGRAM

Druk op de ESC toets om dit venster te sluiten